Om du tidigare registrerat dig som användare på någon leverantörsportal, kan du använda samma användarnamn för alla organisationers portaler.

Om användarnamnet inte hittas kan du registrera det på leverantörsportalen.

• Klicka på "Registrera dig"
  • Börja registreringen genom att söka registrerade företag i Anbudstjänsten med momsregistrerings- eller FO-numret

1. Om ditt företag inte är registrerat i systemet, välj "Nytt företag" och "Fortsätt till registreringen"
  2. Om företaget som det nya användarnamnet ska länkas till redan är registrerat i systemet, välj företaget i listan och klicka på "Fortsätt till registreringen"

OBS! Om företaget saknar momsregistreringsnummer, kan du göra registreringen genom att välja "Företaget saknar momsregistreringsnummer"

Registrera dig:

1. Om ett nytt företag skapas vid registreringen

Företagsuppgifter och ID:

• Fyll i företagets momsregistreringsnummer, namn, adress, postort och land.
  • Fyll i telefonnummer
  • Fyll i för- och efternamn samt önskat ID (e-postadressen)

Kontaktperson:

• Den första registrerade personen i företaget blir företagets kontaktperson, som administrerar vilka i företaget som kan bli Anbudstjänstens användare.

OBS! Du kan inte fylla i gråmarkerade fält, utan "Kontaktperson" fylls i automatiskt utifrån namnuppgifterna och "E-post" utifrån användarnamnet (blåa fält i bilden ovan).

Lösenord:

• Skriv önskat lösenord och bekräfta det genom att skriva det på nytt.
  • Observera minimikraven på lösenord

Registrera dig:

• Avsluta med att klicka på "Registrera dig".

Aktivera användarnamn:

• När registreringen är gjord visas meddelandet "Tack för registreringen!" och ett meddelande med en aktiveringslänk skickas till din e-postadress. Öppna meddelandet och klicka på länken.

2. Om du registrerade dig för ett befintligt företag:

Kontaktperson:

• Den första registrerade personen i företaget blir företagets kontaktperson, som administrerar vilka i företaget som kan bli Anbudstjänstens användare.

Lösenord:

• Skriv önskat lösenord och bekräfta det genom att skriva det på nytt.
  • Observera minimikraven på lösenord

Registrera dig:

• Avsluta med att klicka på "Registrera dig".
  • När registreringen är gjord visas meddelandet "Tack för registreringen!"

Aktivera användarnamn:

• När användarnamnet registrerats sker aktiveringen i två steg

1. En aktiveringslänk skickas till användarnamnets adress, varvid användarnamnet bekräftas
  2. En aktiveringslänk skickas till kontaktpersonens adress, som bekräftar aktiveringen.

OBS! Först efter att denna aktivering i två steg har gjorts aktiveras lösenordet och du kan logga in i tjänsten.