I Tarjouspalvelu.fi-portalen kan du skicka ett anbud som du skapar från början eller utifrån ett utkast.

1. Logga in på Tarjouspalvelu.fi-portalen.

2. Svara på önskad anbudsbegäran genom att öppna fliken "Anbudsbegäran" och välj anbudet med "Öppna"-knappen.

• OBS! Utkasten till anbud hittar du på fliken "Utkast" på sidan "Mina uppgifter".

3. Fyll i uppgifterna enligt anbudsbegäran.

• OBS! Du kommer vidare genom att klicka på länken "Nästa fas" nere till höger på sidan.

4. Skicka anbudet genom att välja fliken "Skicka anbud" och klicka på knappen "Skicka anbud".

• OBS! Du kan använda "förhandsgranska" för att titta på anbudet innan det skickas.

Om det inte går att skicka anbudet:

• Kontrollera om det saknas några obligatoriska uppgifter på flikarna.
  • Om du får röda felmeddelanden:

1. Öppna den flik som gett felmeddelandet.
    2. Klicka på knappen "Visa saknade obligatoriska uppgifter".
    3. Fyll i de saknade uppgifterna på formuläret.

• Om webbplatsen ger felmeddelandet "OBS! Följande obligatoriska uppgifter saknas eller är bristfälliga  anbudsdokument":

Ladda upp de anbudsbilagor som upphandlingsenheten kräver på fliken "Övriga bilagor".

OBS! Beslutet om kontraktstilldelning kan inte skickas till flera e-postadresser. Systemet godtar bara en e-postadress i avsändarfältet.

OBS! Anbudets totalbelopp kan vara noll (0) i förhandsgranskningen, om upphandlingsenheten skapat anbudsbegäran med numeriska kriterier.