Huutokauppaan voit osallistua Tarjouspalvelu.fi -sivustolla.

Huutokauppaan pääsevät vain toimittajat, jotka hankintayksikkö on valinnut huutokauppaan.

Huutokauppaan voit osallistua seuraavasti

1. Avaa hankintayksikön lähettämä sähköpostikutsu ja paina "Siirry huutokauppatilaan" -linkki.

HUOM! Voit avata huutokaupan myös menemällä "Tarjouspalvelu.fi" -sivustolle.

2. Kirjaudu sisään Tarjouspalvelu.fi -portaaliin.

3. Valitse haluamasi huutokauppa listauksesta painamalla oikeassa laidassa olevaa "Avaa tarjous muokattavaksi" -painiketta.

HUOM! Vain sähköpostilinkki vie suoraan huutokauppojen listaukseen. Jos osallistut huutokauppaan menemällä suoraan Tarjouspalvelu.fi -sivustolle joudut valitsemaan etusivulta "Tarjouspyynnöt" -osion ja sen jälkeen "Keskeneräiset tarjoukset" -välilehden.

4. Voit jättää tarjouksen huutokauppaan syöttämällä tarjouksesi "Syötä uusi arvo kenttään" ja painamalla "Tallenna huuto" -painiketta.

HUOM! Näet huutokaupan tilanteen sivuston oikealla puolella. (ks. alta kuva 1).

HUOM! Jos huutosi ei paranna sijoitustasi saat virheilmoituksen ja huutoasi ei tallenneta. (ks. alta kuva 2).

5. Onnistuneen huudon jälkeen saat vahvistuksen huudon tallentamisesta (ks. alta kuva 1) ja tilanne päivittyy sivun oikealla puolella olevaan kenttään (ks. kuva 2).

HUOM! Älä sulje selainta ennenkuin olet saanut vahvistuksen huudon tallentamisesta. (ks. alta kuva 1).

6. Huutokauppavaihe päättyy hankintayksikön määrittelemien asetusten mukaisesti.

HUOM! Hankintayksikkö etenee hankinnassa oman prosessinsa mukaisesti (tekee hankintapäätöksen, tiedoksiannon ja lopuksi hankintasopimuksen toimittajien kanssa).

Tarjouspalvelu.fi antaa virheilmoituksen (ks. alta kuva) jos:

• Yrität antaa huudon joka ei ylitä vähimmäismuutosta.
  • Antamasi huuto ei paranna pisteitäsi.