Hankintatoimi on mahdollisesti määritellyt erilaisia tarjouksen ja tarjoajan kelpoisuuteen liittyviä kriteerejä ja tietoja, joihin tarjoajan tulee antaa pyydetyt vastaukset.

1. Kirjaudu sisään Tarjouspalvelu.fi -portaaliin.

2. Valitse tarjouspyyntö "Tarjouspyynnöt" -välilehdeltä.

3. Siirry "Kelpoisuusvaatimukset" -välillehdelle.

• "Tarjouksen voimassaoloaika", valitse päivämäärä kalenteri -ikonia klikkaamalla. Voimassaoloajan tulee olla vähintään se, minkä hankintayksikkö on määritellyt (tieto näkyy kentän perässä suluissa).

Kysymyslomakkeella voidaan kysyä erilaisia hankintayksikön määrittelemiä kysymyksiä, jotka voivat olla pakollisia täyttää. Tiedoilla voi olla

minimi- tai maksimivaatimus. Tarjousta ei pysty lähettämään, jos hankintayksikön pakollisiksi määrittelemiin kriteereihin ei ole vastattu.

• Tekstikenttä-tyyppisiin kysymyksiin vastataan kirjoittamalla vastaus.
  • Numero-tyyppisiin kysymyksiin vastataan antamalla numeerinen arvo.
  • Kyllä/ei-tyyppisiin kysymyksiin vastataan pudotusvalikolla kyllä tai ei.
  • Valikko-tyyppisiin kysymyksiin vastataan valitsemalla pudotusvalikosta yksi/useampia vastauksia.
  • Lataa-tyyppisiin kysymyksiin vastataan lataamalla liitteeksi hankintatoimen pyytämä(t) dokumentit.

Kuinka voit tehdä ja ladata pyydetyt liitetiedostot:

• Hankintatoimi voi pyytää esim. tarkentavia lisätietoja liitteenä.
  • Mikäli pyydettyä liitettä ei vielä ole olemassa, niin sen voi tehdä haluamallaan ohjelmistolla.
  • Voit ladata pyydettyjä liitteitä missä tahansa yleisessä tiedostomuodossa (jos hankintayksikkö ei erikseen pyydä jotain tiettyä tiedostomuotoa).
    Tyypillisiä ovat esim. .doc, .txt, .rtf, .pdf, .jpg, .tif, .gif, .bmp, .xls. Tiedoston koko saa olla enintään 50 MB.

Kun klikkaat tarjouspyynnössä "Lisää uusi liitetiedosto>>" -linkkiä, avautuu ikkuna jossa valitset halutun liitetiedoston esim. omalta koneeltasi ja liität
sen tarjoukseen.

Latausikkuna avautuu:

On kolme vaihtoehtoista tapaa ladata liitetiedosto tarjouslomakkeelle

• Jos olet aiemmin tallentanut Tarjouspalveluun talteen omia tiedostojasi (osiossa "Omat tiedot" -> "Omat dokumentit", maksullinen palvelu) ja haluat käyttää jotain niistä, valitse
    haluamasi tiedosto valikosta "Valitse tiedosto kirjastosta" ja valinnan jälkeen klikkaa "Tallenna liite" -painikkeesta. Tiedosto latautuu lomakesivulle.
  • Jos olet ladannut samaan avoinna olevaan tarjouspyyntöön tiedoston jo aiempaan kohtaan ja haluat käyttää sitä uudestaan, avaa valikko "Valitse tallennettu tiedosto", valitse tiedosto
    ja klikkaa "Tallenna liite"-painikkeesta. Tiedosto latautuu lomakesivulle.
  • Jos haluat ladata omalta koneelta uuden tiedoston, klikkaa "Lisää liite"-kohdasta "Selaa"-painiketta. Avautuu oman koneesi tiedostojen selausikkuna, missä voit etsiä ja valita
    haluamasi tiedoston. Tiedoston valittuasi selausikkuna sulkeutuu ja valitsemasi tiedosto tulee näkyville latausikkunaan. Klikkaa kentän alla "Tallenna liite"-painiketta ja tiedosto
    latautuu lomakesivulle.