Uuden tai keskeneräisen tarjouksen pystyt lähettämään Tarjouspalvelu.fi -portaalissa.

1. Kirjaudu sisään Tarjouspalvelu.fi -portaaliin.

2. Aloita haluamaasi tarjouspyyntöön vastaaminen valitsemalla tarjous "Avaa" -painikkeella "Tarjouspyynnöt" -välilehdeltä.

HUOM! Keskeneräiset tarjoukset löydät "Omat tiedot" -sivun "Keskeneräiset tarjoukset" -välilehdeltä.

3. Täytä tarjouspyynnössä vaaditut tiedot.

HUOM! Pääset eteenpäin painamalla "Seuraava vaihe" -linkkiä sivun oikeasta alakulmasta. Voit myös liikkua välilehdeltä toiselle klikkaamalla suoraan välilehteä, jolle haluat siirtyä.

4. Syötä tarvittavat tiedot "tarjouskilpailun yhteyshenkilö" ja "syötä sähköpostiosoite jonne hankintapäätös halutaan lähetettävän" -kenttiin.

• Sähköpostiosoitteen osalta tulee ottaa huomioon, että osoite on sellainen, joka on varmasti käytössä silloin, kun hankintayksikkö tekee hankintapäätöksen. Tietoa ei voi muuttaa enää, kun tarjouspyynnön määräaika on päättynyt.

HUOM! Hankintapäätös voidaan lähettää vain yhteen sähköpostiosoitteeseen. Järjestelmä ei hyväksy enempää kuin yhden sähköpostiosoitteen "Syötä sähköpostiosoite jonne hankintapäätös halutaan lähetettävän" -kenttään. Jos kenttään syötetään ylimäärisiä tietoja, ei tarjouksen lähettäminen onnistu!

5. Lähetä tarjous painamalla "Lähetä tarjous" -painiketta "Tarjouksen lähetys" -välilehdeltä

• Järjestelmä antaa kuittauksen tarjouksen onnistuneesta lähettämisestä

HUOM! Ennen lähetystä voit katsella täytettyä tarjousta kohdasta "esikatselu".

Jos tarjouksen lähettäminen ei onnistu:

• Tarkasta puuttuuko välilehdiltä pakollisia tietoja
  • Antaako sivusto punaisella virheilmoituksia ja jos antaa, niin:
  1. Avaa se välilehti, mihin virheilmoitus viittaa
  2. Paina kyseisellä välilehdellä "Näytä puuttuvat pakolliset tiedot" -nappia
  3. Täytä puuttuvat tiedot lomakkeelle
  • Antaako sivusto "HUOM! Seuraavat vaadittavat tiedot ovat vielä syöttämättä tai ovat puutteelliset - tarjousdokumentti" -virheilmoituksen:
    • Lataa hankintayksikön vaatimat liitteet tarjoukseen "Muut liitteet" -välilehdeltä.

HUOM. Esikatselussa tarjouksen yhteensä -summa saattaa olla nolla (0), jos hankintayksikkö on rakentanut tarjouspyynnön käyttäen numeerisia kriteerejä.